Tu ce gaz torni pe foc? – Nicolae Geantă

Proverbe 26:20 „Când nu mai sunt lemne focul se stinge și când nu mai este niciun clevetitor cearta se potolește”

Oamenii sunt niste chibrite ce se aprind la prima atingere. Dacã soția a ridicat cumva tonul, explozia soțului are loc în secunda doi.

Dacã un copil ne dă o replică , își spune păsul, atunci cârpeala e forma de corecție predilectă. Dacă vecinul, șeful, colegii de muncă sau școala ne-au iritat, suntem pregătiți sa devenim sirene… Alarma face întotdeauna zgomote stridente. Iar focul aprins crește în intensitate!

Dacă se aprinde un foc de mânie, noi trebuie să-l lăsăm să se stingă, spune Solomon în Proverbele citate mai sus. Focul nu arde dacă nu-i întreținut!

Pastorul Iacob Coman zicea că „dacă ne-ar lua foc mașina, am sări agitați să stingem incendiul. Dar când se aprinde focul vorbelor între semeni, noi tot punem lemne mai departe. Oare-s mai valoroase fiarele decât cei dragi?”

Din nefericire, asistăm în zilele noastre la o mulțime de focuri încinse. Clevetiri care nu se mai sfârșesc, ar zice Cornilescu. Urmăriți cotidianul, știrile, aspectele de familie. Până și bisericile au copiat virusul incendierii negative. Iar netul e plin de gaz turnat pe foc! Și conflictele, în loc să se stingă, ard grămezi uriașe de fapte!

Dumnezeu ne învață să nu fim incendiatori pentru diavol. Focurile ațâțate de Satana nu trebuie alimentate. Ci numai focul Duhului Sfânt. Acela aduce pace, bucurie, fericire…

Tu ce gaz pui pe foc? Și pentru cine?

Nicolae Geantă