Melodia săptămânii cu Bogdan – Umăr la Umăr

Se poate oare ca o piesă de laudă și închinare să nu fie previzibilă și banală? Ei bine, răspunsul este DA! Băieții de la Umăr la umăr ne dovedesc că se poate!

Lansată în urmă cu câteva zile piesa Ești atât de…, este noul single semnat Umăr la umăr. Așa cum spuneam, este o piesă ce se încadrează în categoria laudă și închinare, dar nu se oprește aici. Este o piesă care sună extraordinar de bine, având un sound original și revigorant. Elementul cheie al acestui single este compoziția autohtonă. Da! Este o piesă de laudă și închinare românească.

Se poate, deci, să avem compoziții românești care să fie aproape de sufletul și specificul nostru românesc. Sper ca și alți artiși care abordează acest gen muzical să înceapă să compună piese românești și nu mai folosească traduceri și adaptări internaționale.

Odată cu această piesă observ un fenomen interesant în muzica cu mesaj creștin românească. L-am sesizat de mai mult timp, însă doar de curând a început să îmi atragă atenția… Compozițiile românești ce vin de la artiștii tineri, conțin expresii care sunt foarte rar folosite în vorbirea noastră. Să luăm ca exemplu versul:

Isus, Regele meu, mi-ai dat favoarea Ta…
Este o expresie corectă. Doar că pentru mine sună ciudat. Nu îmi amintesc să fi folosit o astfel de exprimare: prietene, mi-ai dat favoarea ta. Recunosc că la o primă audiție această frază mi-a atras și mai mult atenția asupra piesei. Uite așa observ cât de mare este distanța între generații și mă gândesc cu groază cum voi putea fi eu relevant pentru copilașul meu, când diferența de vârstă și generații este atât de mare… Și totuși mi-ai dat favoarea Ta, sună ciudat, parcă nu se potrivește.

Pe final sper să vă placă această piesă așa cum îmi place și mie. Recunosc că o ascult întruna, de câteva zile. Iar vestea bună este că este disponibilă și pe Soundcloud, aveți detalii unde găsiți piesa în descrierea videoclipului de pe Youtube.